У Нацполіції розказали, де порушують права журналістів найбільше

Дата: 03 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Найбільше всього злочинів, направлених на перешкоджання професійній діяльності журналістів, в Україні зареєстровано у Києві. Про це сьогодні на круглому столі “Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики” повідомив заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції Олександр Ковтун, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

У списку лідерів за цим показником разом з Києвом опинилась Одеська, Полтавська та Закарпатська області. За інформацією правоохоронців, всього за чотири місяці поточного року вони зареєстрували 76 кримінальних проваджень. Проте Олександр Ковтун підкреслює, що це на два провадження менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Майже 60 проваджень були кваліфіковані за статтею 171 “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, 14 за статтею 345-1 “Погроза або насильство щодо журналіста” та 4 за статтею 347-1 “Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”.

Нагадаємо, що сьогодні відзначають Всесвітній день свободи преси. Щороку цей день присвячений певній тематиці. Тема цього року – “Тримати владу під контролем: ЗМІ, правосуддя і верховенство права”.

Раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що проведене Радою Європи дослідження показало ситуацію з дотриманням прав журналістів у країнах-членах ЄС та країнах, які не входять до Союзу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter