Кримськотатарському активісту Бекірову вкололи інсулін, який йому протипоказаний – донька

Дата: 21 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Кримському татарину Едему Бекірову, якого обвинувачують у незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів, дають протипоказані йому ліки.

Про це заявила донька Бекірова Елеонора, повідомляє Кримська правозахисна група.

За її словами, перший день у лікарні Сімферополя Едем Бекіров провів у коридорі. Потім його перевели до відділення ендокринології.

“Щоб збити цукор, йому вкололи інсулін. Це зробили, хоча інсулін йому протипоказаний, тому що це впливатиме на серце. Окрім діабету та ампутованої ноги в нього ще чотири шунти в серці”, – розповіла донька Бекірова.

18 січня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Едема Бекірова виписали з лікарні імені Семашка в Сімферополі. За її словами, Бекірова повернули в спецблок Сімферопольського СІЗО. Водночас Денісова заявила, що “стурбована швидким оглядом”.

“Я стурбована цим швидким оглядом, що тривав три доби замість двох тижнів. До того ж Едем має постійно перебувати під наглядом кваліфікованих фахівців і отримувати лікування. Саме тому я вже надіслала запит Уповноваженому з прав людини Тетяні Москальковій про надання копії медичного висновку і ще раз наполегливо попросила сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням”, – написала вона у Facebook.

Висновок лікарів із Сімферополя про стан Бекірова буде готовий у понеділок, 21 січня. Нагадаємо, Едема Бекірова 15 січня вивезли на медичний огляд до лікарні імені Семашка в Сімферополі.

10 січня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив Едема Бекірова під арештом до 11 лютого.

Раніше журналіст Антон Наумлюк повідомляв, що життя Едема Бекірова під загрозою. Активісту не надають медичної допомоги з дня арешту. Родичі активіста вважають, що утримання в СІЗО вкрай небезпечне для його життя і здоров’я.

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Міністерство закордонних справ України висловило “рішучий протест” у зв’язку з рішенням суду.

Раніше адвокат Олексій Ладін повідомив, що Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частиною 2 і 222.1 частиною 2 КК Росії (зберігання та передання вибухових речовин і боєприпасів). Юристка Ліля Гемеджи зазначила, що активісту закидають розповсюдження і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в’їзді до Криму вранці 12 грудня. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері й родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. Бекіров має інвалідність першої групи.

США і ЄС закликали Росію звільнити Едема Бекірова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter