Кримським журналістам заборонили писати про присутність російських військ у Сирії

Дата: 02 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованому півострові Роскомнагляд заборонив журналістам поширювати інформацію про присутність російських військ в Сирії за винятком повідомлень державного агентства ІТАР-ТАРС.

Як зазначено в моніторинговому огляді ситуації з правами людини в Криму за вересень, підготованому Кримської правозахисною групою, 29 вересня, за словами місцевих журналістів з Криму, представники Роскомнагляду в телефонному режимі попередили редакторів деяких інформаційних видань про заборону розповсюдження будь-якої інформації про присутність російських військ в Сирії за винятком повідомлень ІТАР-ТАРС.

Також повідомляється, що 30 вересня директор Кримськотатарської бібліотеки ім. І. Гаспринського, в якій відбувалося відкриття дитячого читацького клубу кримськотатарською мовою, відмовилася спілкуватися з журналістами ряду ЗМІ. За словами журналістів, причиною відмови було відповідна рекомендація з міністерства інформації Криму про небажаність співпраці з певними ЗМІ.

Нагадаємо, на адресу провідних ЗМІ Криму і Севастополя також у вересні надійшов лист з Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку республіки Крим з посиланням на “прокурора” Криму Наталю Поклонську. В листі рекомендовано не згадувати Меджліс кримськотатарського народу в новинних сюжетах, статтях та інтерв’ю, оскільки він не зареєстрований в РФ і вважається неіснуючою організацією.

Як відомо, Меджліс виступив ініціатором безстрокової акції з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами – таким чином кримські татари прагнуть домогтися звільнення українських політв’язнів, утримуваних у Росії, і припинити переслідування активістів та журналістів у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter