Конгрес США ухвалив законопроєкт про визнання одностатевих шлюбів

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

8 грудня, у четвер, палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який фактично запроваджує федеральне визнання одностатевих шлюбів. За документ проголосували 258 конгресменів, проти були 169. З тих, хто підтримав законопроєкт, були всі представники Демократичної партії та 39 республіканців.

Про це пише The New York Times. 

Фото: Pixabay

Цей законопроєкт зобовʼязує будь-який штат США визнавати одностатеві шлюби, укладені в інших штатах, навіть якщо сам штат таких союзів не визнає. Крім того, забороняється відкидати шлюби з інших штатів з расових чи етнічних причин.

“Сьогодні ми відстоюємо цінності, які дорогі переважній більшості американців: віру в гідність, красу та іскру божественності – в кожній людині, незмінну повагу до любові, такої сильної, що вона об’єднує двох людей”, – сказала спікерка палати представників Ненсі Пелосі, виступаючи перед голосуванням.

Тепер законопроєкт має підписати президент Джо Байден.

Відомо, що цей законопроєкт скасовує ухвалений у 1996 році закон “Про захист шлюбу”, де шлюб визначають як союз між чоловіком та жінкою. Водночас він не завадить штатам обмежувати такі шлюби, якщо Верховний суд дозволить їм це зробити.

Раніше ZMINA писала, що документ уже пройшов через сенат, за це проголосував 61 сенатор, проти – 36.

Нагадаємо, що 2015 року Верховний суд США вже зобовʼязував штати визнавати одностатеві союзи. Однак після цього до складу суду потрапили троє консервативних суддів, і захисники прав ЛГБТ-спільноти стали побоюватися, що це рішення може бути переглянуте.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter