Комітет з прав людини звернеться до правоохоронців через ситуацію з ромськими погромами

Дата: 24 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин звернеться до правоохоронних органів через погроми у ромських поселеннях, які почастішали в Україні.

Виступити зі зверненням запропонувала членкиня комітету Ірина Суслова, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

Вона звернула увагу, що правоохоронці не приділяють потрібної уваги цьому питанню.

“Останній приклад був позавчора в Тернополі. Там не просто спалили табір, а почали стріляти з вогнепальної зброї по людях. Ми бачимо заяви від правоохоронних органів, але конкретних дій не бачимо. Я вважаю, що тут роль парламенту має бути ключовою”, – зауважила вона.

Зі словами Суслової погодились члени комітету, але зауважили, що текст заяви, яку представила депутатка, треба відредагувати.

Останнім часом в Україні почастішали погроми ромських таборів. Наприкінці квітня учасники ультраправої організації “С14” вигнали ромів із табору на Лисій горі, а також спалили їхні речі та намети. Через декілька тижнів на Львівщині також спалили ромський табір.

На Тернопільщині в селі Велика Березовиця спалили ромський табір. Одразу після інциденту правоохоронці почали обстежувати прилеглу до табору територію та знайшли групу молодиків. Серед затриманих поліцією були неповнолітні.

На ситуацію з погромами відреагувала Омбудсман, яка написала, що “такі прояви ксенофобії потребують особливої уваги з боку правоохоронних органів”.

У поліції за фактами погромів відкривають кримінальні провадження за статтею про хуліганство. Київські правоохоронці через два тижні після погрому на Лисій горі викликали на допит одного з керівників ультраправої організації “С14” Сергія Мазура.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter