Комітет з прав людини проведе слухання про політику санкцій для винних у переслідуваннях в Криму та Росії

Дата: 04 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин восени проведе комітетські слухання щодо узгодження державної політики у сфері застосування санкцій стосовно осіб, причетних до переслідувань громадян України з політичних мотивів у Криму та Росії.

Таке рішення члени комітету ухвалили на засіданні комітету 4 липня, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

Про проведення таких слухань комітет просили у зверненні кілька громадських правозахисних організацій. У зверненні йшлося про впорядкування державної політики та координації державного та недержавного сектору в питанні санкцій. До слухань вони пропонують долучити українських і міжнародних політиків, які працюють над питаннями санкцій та імплементації “списку Магнітського” в Україні, а також родичів в’язнів Кремля.

Перші слухання мають пройти вже наприкінці вересня. Для підготовки слухань на комітеті вирішили сформувати робочу групу, до якої увійдуть представники громадськості. 

“Останнім часом, після початку голодування Сенцова, всі державні органи активізувалися в тому числі в питаннях санкційної політики. Але узгодженості в діях досі немає. Діємо за принципом “лебідь, рак і щука”. Потрібна системність і координація. Можливо, комітетським слухання – це якраз шанс домовитися про таку координацію”, – написала у Facebook координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак, яка була присутня на засіданні.

З підтримкою рішення виступили нардепи Григорій Немиря, Рефат Чубаров, Георгій Логвинський та представники прокуратури АРК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter