Чи покарають за сексуальні домагання викладача університету, стане відомо 11 лютого

Дата: 30 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Рішення щодо звинуваченого в сексуальних домаганнях викладача біологічного факультету спеціальна комісія Київського національного університету ім. Тараса Шевченка має ухвалити до 11 лютого. 

Малюнок з Фейсбук Vitalii Dashkovskyi

Про це Центру інформації про права людини повідомила студентка факультету Клементина Квіндт, яка першою оприлюднила інформацію про домагання викладача Навчально-наукового центру “Інститут біології та медицини” КНУ (біологічний факультет) Петра Романенка до студенток.

Засідання відбулось у вівторок, 29 січня, воно було закритим і тривало близько півтори години. Студенти не з біологічного факультету, журналісти та юристка Клементини на нього не були допущені, але був присутній представник секретаріату Омбудсмана. 

Комісію очолив проректор вишу з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

Учасникам засідання до винесення рішення не дозволено давати коментарі ЗМІ.

Напередодні засідання комісії Клементина Квіндт повідомила, що планує подати заяву про сексуальні домагання викладача до поліції та суду. 

“Люди бояться, що їх виключать, люди бояться, що їм зіпсують життя. А я нічого не боюся. Не боюсь, що мене виключать, що мені будуть погрожувати. А мені вже погрожують. Мені не страшно. Я знаю, що я зможу покарати цю людину, яка зробила дуже багато поганого, і я зроблю максимум для того, щоб суд виніс справедливе рішення”, – сказала вона. 

Нагадаємо, що студенти Навчально-наукового центру “Інститут біології та медицини” Київського національного університету імені Шевченка звинуватили в сексуальних домаганнях викладача ботаніки. 24 січня студенти знову звернулись із колективною заявою безпосередньо до директорки ННЦ Людмили Остапченко. 

Згідно із заявою, яку підписали 40 студентів, викладач неодноразово залицявся до студенток, торкався їх без дозволу та відкрито заявляв про свій сексуальний інтерес. Більшість інцидентів відбувалися під час літньої практики в Каневі.

На кафедрі створили комісію, яка мала розглянути викладені в заяві факти і свідчення та зробити висновок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter