Правозахисник розкритикував роботу ГПУ по Криму

Дата: 22 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Комітет із захисту прав кримськотатарського народу розкритикував Генпрокуратуру за неефективну роботу по Криму. Експерти закликають збільшити кількість кримчан серед співробітників прокуратури.

Про це заявив координатор Комітету Абмежит Сулейманов, повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.

При Генеральній прокуратурі України працює Прокуратура АР Крим, яка складається з понад 30 осіб. Але в цій прокуратурі працюють лише три кримчанина. Решта людей з Харкова, Донецька, Луганська. Вони, звичайно, не володіють ситуацією в Криму і не знають, що там відбувається“, – говорить експерт.

Абмежит Сулейманов стверджує, що керівництво погано розуміє контекст подій у Криму і, відповідно, погано реагує на виклики в Криму.

Начальник прокуратури не знає, що таке газета “Авдет”, не розуміє, що таке “Фонд “Крим”, і не знав до пуття, що таке АTR, коли починався наїзд на телекомпанію. Відповідно, як прокуратура за таких обставин може реагувати на виклики в Криму?“, – запитує Абмежіт Сулейманов. 

Експерт говорить, що ніхто з Прокуратури Автономної республіки Крим не звернувся в Комітет із захисту прав кримськотатарського народу з приводу інформації, якою володіє Комітет. 

У мене дуже велике прохання до влади України. Якщо ми разом з громадськими організаціями не будемо співпрацювати, то кримчанам буде ще важче, ніж зараз. А з року в рік жити в окупації, розуміючи, що тебе не підтримують, дуже важко“, – резюмував Абмежит Сулейманов.

Нагадаємо, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав владу створити Фонд реінтеграції Криму. Експерти стверджують, що кошти від фонду могли б покривати міжнародну кампанію щодо повернення Криму до України та долання проблем і збитків на півострові, які залишить після себе окупаційна російська влада.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter