Командиру Нацгвардії, який побив солдата до розриву селезінки, загрожує до 10 років в’язниці

Дата: 02 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу Нацгвардії, який побив солдата і розірвав йому селезінку.  

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

У березні цього року командир взводу, який керував польовими заняттями на військовому полігоні на Полтавщині, завдав по одному удару кулаком у ділянку грудної клітки двом солдатам. Конфлікт між військовим та підлеглими стався через невдоволення діями солдатів. Згодом одному з раніше побитих хлопців командир задав удару ногою, але вже в тулуб, чим спричинив внутрішньочеревну кровотечу та розрив селезінки.

Медики, які госпіталізували солдата, провели йому операцію з видалення селезінки, а судово-медичні експерти, які вивчали матеріали справи, дійшли висновку, що такі травми можна кваліфікувати як тяжкі тілесні ушкодження.

Тепер командира взводу, що побив солдатів, звинувачують у застосуванні нестатутних засобів впливу та насильства щодо підлеглого, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Чоловіка вже помістили під варту без права внесення застави.

У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 10 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter