Кава, м’ясо, цукерки: працівників школи-інтернату на Вінниччині підозрюють в розкраданні продуктів

Дата: 20 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Членам моніторингової групи довелося викликати поліцію до Прибузької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат, що на Вінниччині, через підозру в розкраданні продуктів харчування.

Заховані під ліжком в медпункті продукти монітори знайшли під час повторного візиту до закладу, повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

“Під незастеленим ліжком були виявлені продукти харчування: сирна маса, йогурт, заморожені риба і курка, завернуті у ковдру цукерки “Ромашка” і кавовий напій. Такі ж продукти були на продуктовому складі школи-інтернату”, – зазначили в Омбудсмана.

Одна з працівниць закладу намагалася перешкодити роботі моніторів. Зокрема застосувала силу до Наталі Гурковської, регіональної координаторки взаємодії з громадськістю омбудсмана у Вінницькій області.

У зв’язку з підозрою в розкраданні продуктів і спротиву проведення перевірки, монітори викликали до закладу поліцію.

Під час перевірки медпункту моніторингова група виявила низку грубих порушень: у шафі серед прострочених медичних препаратів була пляшка горілки, у відрі для сміття – порожні пляшки з-під алкоголю, холодильник для медикаментів використовувався для зберігання продуктів харчування.

Монітори також звернули увагу на те, що заклад не забезпечує підопічним права на приватність – ліжка в одному з корпусів стояли впритул одне до одного, в санвузлах не було перегородок та дверцят.

“Крім того, не створена громадська рада, що є порушенням вимог Закону України “Про освіту”. На стендах розміщена застаріла інформація, відсутня інформація щодо надання безоплатної правової допомоги тощо”, – додали в прес-службі.

Водночас монітори відзначили, що персонал створив для підопічних затишні умови проживання та належно організував навчальний процес. У закладі працюють кабінети психолога та логопеда, також є п’ять майстерень, два невеличкі спортзали, ігрова кімната, актовий зал, бібліотека, спортивні та гральний майданчики тощо.

Попередній візит національного превентивного механізму до школи-інтернату відбувся в грудні 2012 року. За цей час керівництво закладу виконало частину наданих рекомендацій. Разом з тим за результатами моніторингу в омбудсмана пообіцяли доправити відповідні акти реагування до керівництва Міносвіти та Вінницької облдержадміністрації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter