Католицький університет не продовжив контракт з Лещенком та Найємом через участь в ЛҐБТ-прайді — нардеп

Дата: 27 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Український католицький університет (УКУ), в якому Сергій Лещенко та Мустафа Наєм свого часу давали майстер-класи у Школі журналістики, не продовжив з ними контракт через участь народних обранців у Марші рівності у Києві. 

Про це пише Національний ЛҐБТ-портал з посиланням на інтерв’ю телеканалу “Прямий”.

Ведучий Євген Кисельов запитав Сергія Лещенка, чи правда, що він викладає у Школі журналістики Українського католицького університету у Львові.

“Після того, як ми стали депутатами, нас з Мустафою (Найємом, – ред.) покликали читати курс, і ми читали його два роки. Зараз контракт не продовжено. Через дивні причини – через те, що ми, скажімо, брали участь в ЛҐБТ-прайді. Це послужило причиною контракт зупинити. У якомусь сенсі я вважаю, що це не зовсім правильне рішення, але ми не робимо з цього якоїсь великої історії. Це право приватного університету – вирішувати. Але в цивілізованому світі, я думаю, це було б не дуже морально”, — розповів Лещенко.

Він зауважив, що непродовження контракту пов’язане зі зміною бачення процесу навчання керівництвом університету, яке нібито змістило фокус зі “світської журналістики” на “церковну”. За його словами, через це пішов зі своєї посади керівник Школи Ігор Балинський. 

Директор Школи журналістики Павло Худ у коментарі Центру інформації про права людини заявив, що термін договору сплив три роки тому.

“Це не подія, яка сталась вчора. Закінчився проект і все”, — прокоментував він.

Він також сказав, що Ігор Балинський продовжує працювати керівником школи.

Нагадаємо, Марш рівності – хода на захист прав людини, зокрема права на мирні зібрання, а також проти дискримінації представників ЛГБТ.

18 червня без значних провокацій відбувся Марш Рівності. Однак під час евакуації учасників та спостерігачів Маршу відбувались напади противників КиївПрайду. Серед постраждалих — також волонтер Центру інформації про права людини. 

Сергій Лещенко відкрито бере участь у київських Маршах рівності з 2015 року. 

У березні 2015 року університет відхрестився від співпраці з радіоведучим зі Львова через його публічний камінаут, про який у соцмережі повідомила одна зі студенток навчального закладу. Її обурило, що відкритий ґей викладає в католицькому університеті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter