Камери на двох та двір для прогулянок: у яких умовах утримують українських моряків?

Дата: 04 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Полонені українські моряки, які зараз перебувають у СІЗО-2 “Лефортово” в Москві, живуть у камерах на двох осіб та мають змогу виходити на прогулянки.

Про це повідомила українська Омбудсман Людмила Денісова з посиланням на свою російську колегу Тетяну Москалькову.

За словами Денісової, українським морякам привезли передачі, а в їхніх родичів є змога надсилати їм кошти на відкритий рахунок.

“Зараз у СІЗО-2 “Лефортово”, за словами Москалькової, відбувається так зване дорозселення, в результаті якого кожного з наших моряків розмістять у восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів. І до кожного з них буде підселено іншого ув’язненого, який теж уперше притягується до відповідальності”, – наголосила Омбудсман.

У місці перебування наших військовополонених, як стверджує російська Уповноважена, є двір для прогулянок, яким вони можуть безперешкодно користуватись.

Окремо Москалькова розповіла про тих моряків, які перебувають у лікарняному ізоляторі “Матросской тишины”:

“Вони вже встають і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова. Поранені, за її словами, отримують медичну допомогу, гаряче харчування та не висловлюють скарг”.

Російська Омбудсман також пообіцяла, що представниця її офісу найближчими днями відвідає моряків.

Нагадаємо, що 30 листопада всіх моряків перевезли в московське СІЗО “Лефортово”, а трьох поранених – до медчастини ізолятора “Матроської тиші”. Наразі українська Омбудсман не може відвідати полонених, адже в їхній справі не відоме ім’я слідчого. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter