“Якщо звільнять раніше терміну – це буде диво”: політв’язня Шумкова відвідали консул і адвокат

Дата: 08 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Українського політв’язня Олександра Шумкова, якого незаконно тримають у Росії за участь у “Правому секторі”, відвідали український консул та адвокат. 

Про це він повідомив у листі активістці Тетяні Лазді, яка виклала його в себе на сторінці у Facebook.

Олександр розповів, що консул і адвокат відвідали його нещодавно. 

“Передали новини. Усім величезна подяка за всю ту інформаційну кампанію, яку ви ведете на нашу підтримку, за кожен її крок. Звісно, розумію, що якщо нас буде звільнено раніше присуджених нам термінів, то це буде великим дивом. Дуже чекаю години звільнення, щоб узяти активну участь у всіх важливих для Батьківщини процесах”, – розповів політв’язень.

Як відомо, рідні Шумкова неодноразово розповідали, що самі вирішують проблеми політв’язня, адже з грудня минулого року його не відвідував представник України. Інформацію про стан його здоров’я та місце перебування вони отримують від російських правозахисників та небайдужих до долі хлопця людей. 

Нагадаємо, про зникнення Олександра Шумкова стало відомо в серпні 2017 року. Офіційно російські силовики затримали його у вересні того ж року. Правозахисний центр “Меморіал” зазначає, що Шумков брав участь у Євромайдані, а у 2014 році працював охоронцем лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, після чого пішов служити до ЗСУ. За версією російських слідчих, Шумков брав участь у діяльності “Правого сектору”, “зокрема в бойових діях у зоні АТО”. Російські силовики погрожували хлопцю розправою за національність та політичні переконання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter