“Якщо тебе обрали – вибору немає”: біженки з Північної Кореї розповіли про харасмент у країні

Дата: 01 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Понад п’ятдесят біженок з Північної Кореї, які покинули її починаючи з 2011 року, розповіли про сексуальне насильство, що процвітає в найзакритішій країні світу.

Про доповідь, яку експерти Humans Rights Watch готували два роки, пише британське видання Guardian.

Жінки в країні регулярно стають жертвами сексуального насильства з боку чоловіків, які зазвичай працюють чиновниками, тюремними наглядачами, слідчими, поліцейськими, прокурорами і солдатами. За словами жертв, брутально торкатися жінок на вулицях у Північній Кореї вважається нормальним явищем.

“Коли охоронець або поліцейський “обирає” жінку, у неї немає вибору, окрім як виконати будь-які вимоги – чи то секс, чи то гроші, чи то інші послуги”, – розповідають жертви.

Також сексуальні домагання процвітають у сфері тіньового ринку, який став життєво важливим джерелом доходу для багатьох сімей останніми роками.

“Це трапляється так часто, що вже ніхто не зважає. Ми навіть не розуміємо, коли ми засмучені. Але ми люди, і ми це відчуваємо, тому іноді плачемо вночі і самі не знаємо чому”, – розповідають жінки.

За словами авторів доповіді, сексуальні домагання стали настільки буденним явищем у країні, що нікому навіть не спадає на думку скаржитися, а якщо хтось звертається до поліції, правоохоронці просто ігнорують заяви.

Нещодавно ПАРЄ опублікувала доповідь про сексуальне насилля щодо депутаток європейських парламентів. Згідно з ним, 47% опитаних отримували погрози розправи, зґвалтування або побиття, 68% чули на свою адресу сексистські коментарі через зовнішність або ґендерні стереотипи і 25% опитаних заявили, що зазнали сексуального насильства. Майже 60% опитаних розповіли, що стикалися з погрозами сексистського характеру в соціальних мережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter