Європейська федерація журналістів закликала звільнити Асєєва, Семену, Сущенка та інших журналістів

Дата: 10 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Європейська федерація журналістів прийняла спеціальну заяву солідарності з українськими журналістами, яких переслідують у Росії, Криму та окупованому Донбасі.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

У заяві члени федерації зазначають, що переслідування журналістів Романа Сущенка, Станіслава Асєєва, Олега Газазюка, Миколи Семени, а також кримськотатарських громадських журналістів у Криму Сервера Мустафаєва, Нарімана Мемедемінова та інших слід розглядати як пряме порушення свободи слова та права на об’єктивну інформацію.

Організація також закликала колег висловити солідарність із затриманими українськими журналістами, нагадати ОБСЄ, ЮНЕСКО, Раді Європи та іншим міжнародним партнерам про важливість їх звільнення і всіма способами підштовхнути російську владу та бойовиків на Донбасі, до звільнення журналістів і блогерів.

У свою чергу Томіленко повідомив, що під час голосування за заяву проти виступили представники Росії та Франції. 

“Звертаючись до колег перед голосуванням, я показав цю книжку. “Кримський репортаж” Миколи Семени. Заборона на професію на два з половиною роки, заборона на виїзд до Києва на лікування для пана Миколи – це вирок за відданість журналістиці. А нинішня заява міжнародної солідарності – це визнання, що журналісти своїх у біді не кидають”, – додав він.

Нагадаємо, що нещодавно в ОБСЄ вимагали звільнення кримськотатарських громадянських журналістів. Останні затримання журналістів, які висвітлюють репресії у окупованому Криму, пройшли наприкінці березня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter