ЄС назвав питання Криму пріоритетними на цьогорічних зустрічах ООН з прав людини

Дата: 28 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Рада Європейського Союзу 27 лютого включила питання порушення прав людини в анексованому Криму та на сході України в документ щодо пріоритетів ЄС на зустрічах Організації Об’єднаних Націй з прав людини у 2017 році.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

“ЄС продовжуватиме брати активну участь у Раді ООН з прав людини і Третьому Комітеті Генеральної Асамблеї ООН для захисту прав людини”, – йдеться на сайті Ради ЄС.

Зазначається, що у рішенні Ради ЄС викладені основні напрями дій ЄС на зустрічах ООН щодо прав людини ООН в найближчі місяці.

Так, в документі йдеться, що ЄС не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією.

“У світлі глибокого занепокоєння ситуацією з правами людини на Кримському півострові та серйозними порушеннями прав людини і зловживаннями, пов’язаними з конфліктом на сході Україні, ЄС буде і надалі підтримувати ініціативи України для вирішення цих питань в рамках Ради ООН з прав людини та Генеральної Асамблеї, а також надавати повну підтримку моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 листопада 2016 року Міжнародний кримінальний суд прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту. Він визнав 26 лютого 2014 року початком конфлікту, коли Російська Федерація задіяла силовиків для захоплення влади в Криму.

20 грудня 2016 року Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію про “Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)”, підготовлену Україною.

У тексті резолюції Росія визнається державою-окупантом, а Крим – тимчасово окупованою територією. В документі засуджується анексія Криму та репресії проти кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter