Екс-командирка “ДНР” заявила, що готова свідчити на боці України в Гаазі

Дата: 04 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Одна з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлана Дрюк перейшла на бік української армії та готова свідчити в Гаазі.

Про це повідомляє ТСН.

У 2014 році жінка перейшла на бік бойовиків і стала командиркою танкового батальйону. Успіхи Світлани на службі у так званій “ДНР” стали причиною того, що цього року російські режисери зняли художній фільм “Ополченочка”, який, зокрема, розповідає її історію. Журналісти ТСН зазначають у своєму сюжеті, що жінка стала своєрідним “символом ополчення”.

Проте згодом Світлана вирішила перейти на бік України та почала передавати секретні дані спецслужбам. Так, вона розповіла про унікальний російський танк, який РФ випробувала на Донбасі; цю інформацію бойовики тримали в секреті, як і те, що зброю незаконно переправляли через непідконтрольний Україні кордон на сході.

“Після виходу мого інтерв’ю підстрибне багато хто”, – зазначила Світлана, яка нібито перебуває зараз у Ростові на “лікарняному”.

На підтвердження цього вона надсилає російським кураторам фотографії начебто з палати лікарні.

За словами Світлани, українські спецслужби допомогли їй евакуювати в декілька етапів з непідконтрольної частини Донецької області дітей, а вже потім перевезли і її.

“Я думаю, ті люди, які там, вони зрозуміють, чому я так вчинила, чому я дітей звідти вивезла. Так, зараз мої рідні будуть проти мене налаштовані”, – зазначає вона.

Наразі жінка каже, що готова свідчити проти Росії в Гаазі.

“Коли вони (російські найманці – ред.) перебувають у нас, то вони підписують наказ, який забороняє їм спілкуватися з місцевими, з жінками. На це вони плюють. Наразі всі росіяни вважаються там місцевими”, – розповідає деталі своїх майбутніх свідчень жінка.

Згодом у прес-службі СБУ підтвердили слова жінки. 

“Фактично вся операція відбувалася в умовах жорсткого контррозвідувального режиму ФСБ РФ на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим вимагала від співробітників СБУ безпрецедентного рівня конспірації та майстерності в умовах високого психологічного навантаження”, – наголосили силовики. 

Нагадаємо, що Україна постійно надсилає до Гааги докази причетності Росії до окупації Криму та підтвердження перебування російських військових на Донбасі. Нещодавно правозахисники з Української Гельсінської спілки та Регіонального центру прав людини передали до Міжнародного кримінального суду в Гаазі докази використання Росією цивільного населення під час окупації Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter