Екс-чиновника підозрюють у розкраданні 10 мільйонів гривень, які мали піти на житло для переселенців

Дата: 29 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Колишньому начальнику Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а саме розтрату 10 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

“У рамках досудового розслідування встановлено, що екс-службовець, перебуваючи на посаді, в порушення цільового призначення Грантової угоди Європейського Союзу, в рамках реалізації проекту технічної допомоги “Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей у Київській області”, у період 2015-2016 років, умисно витратив не за цільовим призначенням бюджетні кошти на загальну суму майже 10 мільйонів гривень”, — йдеться у повідомленні.

Ці кошти призначались для створення гуртожитку для переселенців, а також на ремонт та облаштування нежитлової будівлі, де мали облаштувати приватний дитячий заклад оздоровлення та відпочинку.

“Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досудове розслідування триває”, – повідомили у прокуратурі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter