З 1 червня в Києві відкриють дитсадочки – Кличко

Дата: 21 Травня 2020
A+ A- Підписатися

З 1 червня в Києві відновиться робота дитячих садочків, навчання випускників у школах та вишах, функціонування спортзалів.

Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

❓Про кількість інфікованих киян❓Які послаблення запровадять з 23 травня❓Коли відновить роботу підземка❓Яку допомогу отримали малозахищені кияни❓Чи підніматимуть тарифи на холодну водуВже зараз в прямому ефірі про це та інше

Опубліковано Віталієм Кличком Четвер, 21 травня 2020 р.

“З 1 червня в столиці розпочнуть працювати дитячі садочки та школи для випускників 11-х класів, що складатимуть ЗНО, а також заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів. Відновлять роботу також дитячо-юнацькі спортивні школи, спорткомплекси, спортзали та фітнес-центри – без роботи басейнів. Відкриють зони відпочинку та пляжі біля водойм”, – зазначив очільник міста. 

Водночас Кличко нагадав, що послаблення обмежень діятимуть тільки в тому разі, якщо ситуація з епідемією коронавірусу не погіршуватиметься. 

Нагадаємо, що близько пів сотні батьків з дітьми та вихователів у межах акції “Батькам – садочки!” вимагали від уряду якнайшвидше відкрити дошкільні навчально-виховні заклади. Батьки розповідали, що опинилися в безальтернативних умовах: коли діти вимушені залишатися вдома, вони не можуть повноцінно працювати ані поза домом, ані дистанційно.  

Відомо, що український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня до 11 травня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. У Києві, наприклад, із 12 травня відкрили непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери. Із 22 травня в країні поступово відновлюватиметься робота транспорту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter