Інтерпол розшукує 20 людей, пов’язаних з убивством журналіста Хашоггі

Дата: 15 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Інтерпол видав міжнародні ордери на арешт та екстрадицію 20 людей, пов’язаних із вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, яке сталось у жовтні минулого року. 

Про це повідомляє Reuters.

Запит на видавання червоних карток, або, як їх ще називають, ордерів, зробив Мін’юст Туреччини. На початку листопада минулого року турецькі силовики оголосили в розшук 18 людей, а пізніше в грудні додали до списку ще двох. Інтерпол оголосив їх у розшук 1 березня. 

Випуск червоних карток або циркулярів національними бюро Інтерполу дає право внести дані щодо осіб до єдиної бази відомства. Після цього країни-члени Інтерполу зобов’язуються заарештувати цю людину, якщо затримають її на своїй території. Коли людину затримують, місцевий суд вирішує питання про її видавання тій державі, яка випустила циркуляр.

Як відомо, журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашоггі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашоггі було навмисним.

Прокуратура Туреччини повідомила, що журналіста Джамаля Хашоггі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності, проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію. Міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр заявив, що Саудівська Аравія не видасть Туреччині своїх громадян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter