Іноземцям хочуть дозволити в’їзд лише за наявності певного страхування

Дата: 28 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів готується ухвалити зміни до постанови щодо в’їзду до України іноземцям та особам без громадянства, яку критикували правозахисники. 

Про це повідомляє з посиланням на власні джерела “Європейська правда”.

Де-факто заборона, запроваджена наприкінці серпня, перестала діяти з 28 вересня. Згідно з проєктом рішення, надалі в’їзд іноземцям дозволятимуть за наявності страхового поліса, що охоплює випадки, пов’язані з коронавірусом. Також процедуру самоізоляції та виходу з неї, в разі отримання негативного тесту на ковід, для іноземців, які “прибули з держави або є громадянами держав із значним поширенням вірусу”, встановлять таку саму, як для українців, що прибули з таких країн. Винятки робитимуть лише для окремих категорій іноземців, як-от дипломатів, інструкторів НАТО тощо.

Документ планують затвердити за процедурою, що дозволяє ухвалювати урядові рішення в дні, коли не відбувається повноцінного засідання уряду

Нагадаємо, що з опівночі 29 серпня Кабмін заборонив в’їзд до України іноземцям та особам без громадянства. Цей крок спричинив обурення серед правозахисників, які наголошували, що немає жодних досліджень, оцінювань ситуації та загроз, які б вказували на те, що в’їзд до України іноземців критично впливає на погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус. Побоювання в них викликав і той факт, що Україна стала одним з майданчиків, куди від переслідувань тікають люди із сусідньої Білорусі, де вже понад місяць продовжуються протести проти Олександра Лукашенка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter