Інформація про обмін Сенцова і Сущенка на Баранова та Одинцова не відповідає дійсності – віце-спікерка

Дата: 19 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що інформація про наміри обміняти засуджених в Росії громадян України Романа Сущенко та Олега Сенцова на колишніх українських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова не відповідає дійсності.

Про це вона написала на сторінці в Facebook.

“Заяви, що стосуються громадян О. і Б., а також наших режисера і журналіста, за свободу яких ведеться боротьба, на жаль, не відповідають дійсності. Я змушена спростовувати чужі заяви, щоб зупинити процес безвідповідальних коментарів в ефірах. Зупинити те, що зараз може зашкодити переговорам і процесу звільнення хлопців”, – зазначила віце-спікерка.

Геращенко  підкреслила, що президент України Петро Порошенко, коментуючи питання звільнення заручників і переговори з цього приводу, зазначив, що поки не час називати прізвища і дати, щоб не нашкодити процесу. Крім того, уникають оприлюднити прізвища і дати “все ті, хто дійсно причетний до процесу переговорів і володіє деталями”.

Напередодні адвокат колишніх військовослужбовців ЗСУ Олександра Баранова і Максима Одинцова Валентин Рибін в коментарі “Громадському радіо” зазначив, що найближчим часом їх мають обміняти на двох українців, засуджених в Росії. При цьому Валентин Рибін не назвав конкретних прізвищ.

16 лютого представник Уповноваженого Верховної Ради України з питань людини Михайло Чаплига припустив, що передача до суду справи українського журналіста Романа Сущенка, якого в Росії звинувачують у шпигунстві, може свідчити про те, що його готують до обміну. За його словами, Романа Сущенка та Олега Сенцова можуть обміняти на засуджених в Україні кримських дезертирів Максима Одинцова та Олександра Баранова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter