Харківська міськрада закликала Разумкова та Гончарука забезпечити виборчі права ВПО

Дата: 27 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Депутати Харківської міської ради звернулися до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та прем’єр-міністра Олексія Гончарука, аби ті допомогли забезпечити реалізацію внутрішньо переміщеним особам їхнього виборчого права. 

Відповідне звернення депутати прийняли на засіданні 27 листопада. 

Депутати зазначили, що законодавство про Державний реєстр виборців у частині встановлених підстав для визначення виборчої адреси досі не враховує факту постійного проживання громадян не за місцем реєстрації.

“Внутрішньо переміщені особи, які є новими членами наших територіальних громад, не можуть голосувати на місцевих виборах і вибирати органи місцевого самоврядування за місцем свого фактичного проживання. Просимо сприяти якнайшвидшому вирішенню зазначеного питання”, – йдеться у зверненні. 

Разумкову та Гончаруку також нагадали, що тільки в Харкові станом на 1 листопада на обліку перебувають 86 тис. 937 внутрішньо переміщених осіб, з яких виборців – понад 75 тис. осіб.

Як відомо, вже декілька років депутати місцевих рад звертаються до парламенту щодо необхідності забезпечення виборчих прав ВПО. Такі звернення лише за останній рік прийняла Вінницька, Ужгородська, Маріупольська, Криворізька, Херсонська, Коростенська, Добропільська, Шосткінська та інші місцеві ради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter