Громадськість не надіслала ідеї для законопроекту, як суди мають враховувати інтереси дитини – Мінсоцполітики

Дата: 08 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Пп 3 п. 69 Плану дій Нацстратегії з прав людини не виконано через те, що до Мінсоцполітики не надійшли пропозиції удосконалення законодавства про врахування думки дитини під час вирішення питань, що стосуються її життя.

Про це заявив Володимир Вовк, заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики.

“Жодних пропозицій від інших Центральних органів виконавчої влади, від громадських організацій, від інших суб’єктів, які могли б внести пропозиції, які б зміни мають бути покладені в основу цього закону, не надійшли”, – цитує службовця кореспондент Центру інформації про права людини.

Він закликав Міністерство юстиції України внести в розпорядження інший захід.

“Захід має називатись “здійснити перегляд законодавства в частині врахування думки дитини під час вирішення питань, що стосуються її життя, шляхом визначення вимог до віку, рівня розвитку дитини, за яких думка дитини вивчається і враховується або не враховується. Тобто щоб офіційно кожен Центральний орган виконавчої влади надав свої пропозиції або не надав, якщо він вважає, що думка дитини і так в діючому законодавсті врахована”, – заявив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter