ГПУ провела обшук у екс-керівника київської міліції по справі про розгін студентів на Майдані

Дата: 23 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Минулого тижня Генеральна прокуратура України провела обшук у колишнього начальника головного управління МВС України в місті Києві.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури у Фейсбук, про це заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі каналу “112 Україна”, відповідаючи на запитання щодо фігурантів кримінального провадження про розгін студентського мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

“Обшуки проводяться з метою встановлення додаткових доказів і місцезнаходження осіб, що знаходяться в розшуку, а також виявлення майна, на яке може бути накладено арешт”, – заявив він.

Горбатюк повідомив, що за результатами обшуків вилучили дорогоцінності й кошти – на них накладено арешт. У разі вироку суду їх конфіскують.

“Я не берусь оцінювати, але якщо брати кошти, то це 40 тисяч євро, 10 тисяч доларів США і золоті монети як старі, так і сучасні, а також інші цінності – годинник. Зараз ці речі передані на оцінку і конкретно про суму можна сказати за результатами оцінки”, – уточнив Горбатюк.

У повідомленні не називають ім’я фігуранта справи та не уточнюють обставин обшуку.

Але, як відомо, у листопаді 2013 року столичною міліцією керував Валерій Коряк. У грудні того року його відсторонили з посади керівника ГУ МВС у Києві через звинувачення у причетності до розгону Майдану 30 листопада.

У лютому 2014 року, під час кровопролитних подій на Майдані, обов’язки начальника столичної міліції виконував Валерій Мазан, його заступником був Петро Федчук.

На початку 2015 року екс-керівництво київської міліції оголосили у розшук у справі Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter