Google назвав Донецьк, Луганськ та Крим російськими

Дата: 08 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Журналісти проєкту VoxUkraine отримали листа від системи Google Ads про те, що технічні налаштування компанії визначають окуповані Крим і частини Донецької та Луганської областей як територію, де дії російське законодавство. 

Про це розповіли журналісти проєкту. 

Про позицію компанії в медіа дізналися, коли намагалися налаштувати рекламу власного YouTube-каналу з таргетуванням “Україна”.

“Ми отримали автоматичне зауваження системи Google Ads, що кампанія не відповідає законодавчим вимогам Росії. Українська служба підтримки Google відповіла на наш запит, що на відео потрібно проставити позначки вікових обмежень (0+, 6+, 12+, 18+). Без таких позначок відео показуватимуться на всій території України, за винятком території Росії (міста Донецької та Луганської областей)”, – розповіли журналісти та показали скріншоти листування. 

Виявилось, що технічні налаштування Google Ads визначають окуповані території України як територію, на якій діє російське законодавство. Проте працівниця, яка вела листування з журналістами, зазначила, що ситуація “складна для обох сторін”.

Також журналісти розповіли, що в країнах, де існують локальні версії мап, Google синхронізується з місцевим законодавством під час відображення назв і меж, а для користувачів з інших країн Google малює адмінмежу Криму пунктирною лінією.

“Це свідома політика компанії чи помилка алгоритму? Ми поставили це питання керівництву українського Google в офіційному листі й зараз чекаємо на відповідь”, – підсумували у VoxUkraine.

Нагадаємо, що минулого року американська компанія Apple вирішила позначати Крим російським на своїх мапах. Причиною цього став тиск російських посадовців, які викликали директора російського департаменту компанії до себе через нібито “некоректне зображення територіальної належності Криму і Севастополя в програмі “Карти” на пристроях Apple”. 

Згодом це рішення розкритикували в українському МЗС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter