У поліції активізують розслідування погрому виставки Давида Чичкана – відповідь на запит

Дата: 25 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Головне слідче управління Національної поліції України зобов’язало слідчих відповідного управління в Києві активізувати досудові розслідування погрому виставки Давида Чичкана “Втрачена можливість” у 2017 році, а також побиття керівника Центру візуальної культури Василя Черепанина у 2014 році. 

Про це йдеться у відповіді на запит журналістки Центру прав людини ZMINA. 

Крім того, у листі зазначено, що за вказаними фактами Шевченківське та Подільське управління поліції досі здійснюють досудові розслідування за статтею “Хуліганство” (ч. 2 статті 296 КК України). 

Копію звернення журналістки долучать до матеріалів кримінальних проваджень для перевірки зазначених у ньому відомостей під час досудового розслідування.

Зокрема, журналістка цікавилась, чому розслідування вже кілька років не просуваються, хоча в обох випадках потерпілі в заявах вказували імена окремих осіб (представників праворадикальних організацій), яких впізнали серед нападників та яких, за інформацією постраждалих, слідчі так і не допитали, надавали відеодокази та листи з погрозами, що надходили на їхню адресу, тощо. 

Нагадаємо, у 2017 році чотирнадцять осіб у балаклавах розстріляли з травматичної зброї та розтрощили виставку Давида Чичкана “Втрачена можливість” у Центрі візуальної культури. А у 2014 невідомі в камуфляжній формі жорстоко побили Василя Черепанина, викладача кафедри культурології Могилянки та керівника Центру. 

Обидва випадки Центр прав людини ZMINA докладно описав у матеріалі про те, як представники праворадикальних рухів систематично здійснюють цензуру насильством. В обох випадках жодного з нападників досі не притягнули до відповідальності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter