Геращенко анонсував систему, що буде розпізнавати проросійських учасників конфлікту в Україні

Дата: 19 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Народний депутат Антон Геращенко анонсував початок роботи системи, яка шукатиме “сепаратистів, терористів і злочинців”. Свою роботу вона розпочне 24 серпня 2017 року.
 
Про це написав Антон Геращенко на своїй сторінці в мережі Facebook.

Підпис латинською “Нехай здійсниться правосуддя, навіть якщо впаде небо!”

За його словами, розробка системи “Identigraf” у волонтерів проекту “Миротворець” зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж.

“Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, що буде працювати у відкритому доступі в мережі “Інтернет” для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців. Усі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами як “Google” або “Microsoft”, – пояснює депутат фракції “Народний фронт” та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він повідомив, що “Identigraf” зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, ретельно зібраних за три роки роботи волонтерами Центру “Миротворець”.
 
“Також на сайті “Identigraf” представлені гримаси російських пропагандистів, які вже зараз реалізують побоювання своїх замовників, – російських спецслужб, які в жаху очікують запуску нашого проекту”, – додав він.

За його словами, систему можуть використовувати як слідчі поліції, СБУ і прокуратури, прикордонники, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, так і “всі, хто хоче перевірити, чи не була та чи інша людина замішана в антиукраїнських виступах навесні 2014 року, чи не кричала вона “Путін введи війська!”, чи не воювала вона зі зброєю в руках проти України”.

Нагадаємо, 10 травня ресурс “Миротворець” розмістив більш ніж 4 000 прізвищ журналістів, акредитованих у так званих ДНР/ЛНР.
Журналісти “Громадського.tv”, “Української правди”, “Громадського радіо”, “Радіо Свобода”, The New York Times, Gazeta Wyborcza та інших видань попросили правоохоронців розслідувати публікацію сайтом “Миротворець” списків журналістів, які отримали акредитацію.

Європейський Союз закликав українську владу забрати опубліковані сайтом “Миротворець” особисті дані акредитованих журналістів.

16 травня сайт “Миротворець” оголосив про своє закриття. Однак уже 19 травня оголосив про відновлення роботи.

А вже через декілька днів на сайті були опубліковані персональні дані журналістів, офіційно акредитованих для роботи на території РФ. Серед журналістів, чиї персональні дані були оприлюднені, 4 українські журналісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter