У Гаазі прийняли заяву московського Червоного Хреста про злочини української влади в АТО

Дата: 13 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Міжнародний кримінальний суд прийняв надіслане 30 грудня подання Червоного Хреста про злочини, вчинені представниками України на Донеччині та Луганщині.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на голову московського відділення Червоного Хреста, адвоката Ігоря Трунова.

«Від генпрокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі прийшла відповідь, що нашу заяву про розслідування фактів злочинів проти людяності, скоєних посадовими особами України, прийнято до розгляду і по ньому розпочато комунікація» , – сказав Ігор Трунов.

У супровідній записці до документів йдеться, що спеціальна Комісія Московського Червоного Хреста зібрала докази військових злочинів (вбивства, винищування, поневолення, бомбардування населених пунктів, тиск голодом, вчинені щодо цивільного населення, переслідування за політичними, расовими або релігійними мотивами, тортури полонених та інші злочини).

Автори заяви стверджують, що «в Україні відбуваються військові злочини, злочини проти мирного населення, геноцид українського народу».

« Ці злочини вже зафіксовані міжнародною правозахисною спільнотою. Проти мирних громадян українські військові застосовують заборонені види зброї. І цей факт вже підтвердили представники міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch. Свідченням про скоєння злочину виступають численні відеоматеріали та відомості від очевидців», – йдеться в документах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter