ФСБ змушувала кримського татарина копати собі могилу, щоб схилити до дачі свідчень щодо “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 16 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Затриманого 15 березня у Феодосії кримського татарина Еміля Мухтеремова співробітники ФСБ вивезли за 80 кілометрів від міста, погрожували, намагалися щось підкинути в кишеню і змушували копати для себе яму.

Еміль Мухтеремов

Адвокат Едем Семедляєв у коментарі сайту організації “КримSOS” QirimInfo повідомив, що такими діями ФСБ намагалася змусити Еміля виступити свідком у ялтинській “справі Хізб ут-Тахрір”.

Активіст Абдуллах Якубов, який першим повідомив у соцмережах про затримання Мухтеремова, також розповів у коментарі QirimInfo подробиці затримання.

За його словами, після затримання на вулиці Феодосії Еміля привезли до відділення ФСБ у Феодосії. Там його не реєстрували, не складали ніяких протоколів і не проводили допиту. Довго його у відділенні не протримали. Через якийсь час Мухтеремова вивезли в чисте поле за 80 км від Феодосії. Погрожували, намагалися щось підкинути в кишеню.

Потім сказали: “Копай яму, мы тебя здесь уроем”. Таким чином вони хотіли змусити Еміля виступити свідком у ялтинській “справі Хізб ут-Тахрір”. На це Еміль відповів, що йому нічого сказати з цього приводу. Тоді вони просто залишили його в полі і поїхали геть.

“Пізніше ми зідзвонювалися з начальником відділу ФСБ по Феодосії. Він заперечує цю інформацію і не коментує дій своїх співробітників. З Емілем зараз спілкуються правозахисники. Найближчим часом з’явиться відеозвернення Еміля”, – говорить Якубов.

Нагадаємо, 15 березня у Феодосії співробітники ФСБ в цивільному затримали кримського татарина Еміля Мухтеремова. Ближче до вечора стало відомо, що його залишили за 80 км від Феодосії в районі селища Зибіно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter