ФСБ оприлюднила відео допиту Штиблікова та Бесарабова, де вони зізнаються в роботі на розвідку

Дата: 14 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Федеральна служба безпеки Російської Федерації оприлюднила в пропагандистських російських ЗМІ відео допиту затриманих українців Дмитра Штиблікова та Олексія Бесарабова, де вони нібито зізнаються в роботі на розвідку.

Згідно з відео, експерт аналітичного Центру “Номос” Дмитро Штибліков зізнається, що є військовослужбовцем Збройних сил України і отримав завдання від ГУР Міноборони України “підібрати об’єкти для вчинення диверсій, а також збирати розвідувальні дані про дислокацію, організаційно-штатну структури військових частин у Криму і про проведення навчань на півострові”.

“Для легалізації своєї діяльності пішов на роботу в підрозділ Міноборони РФ в цивільний персонал”, – говорить на відео Штибліков.

Другий заарештований експерт “Номосу” Олексій Бесарабов також говорить на відео, що нібито є військовослужбовцем Міноборони України, проходив службу в інформаційно-аналітичному відділі морського розвідцентру ВМС України в Одесі, після цього – у відділі спеціальної розвідки розвідуправління штабу ВМС України.

Нагадаємо, в ФСБ РФ заявили про затримання 9 листопада в Севастополі учасників “диверсійно-терористичної групи Головуправління розвідки Міноборони України”, які нібито планували “вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим”.

За інформацією ЗМІ, затримані експерти аналітичного центру “Номос” Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов, а також Володимир Дудка.

Ленінський райсуд Севастополя заарештував затриманих на два місяці.

Це вже друга спроба Росії, яка окупувала Крим, звинуватити Україну в підготовці диверсій.

У серпні ФСБ оголосила про запобігання в Криму терактів, підготовкою яких нібито займалася українська розвідка.

У справі про підготовку терактів в Криму були арештовані два громадянина України – Євген Панов і Андрій Захтій. У Міноборони заявили, що затримані ніяк не пов’язані з українськими спецслужбами.

За даними правозахисників, Панова катували кілька днів, після чого він обмовив себе на відео, записаному спецслужбами.

Координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що подібні методи тортур застосовували і щодо Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Андрія Коломійця і Олександра Костенка.

За останньою інформацією, Панов і Захтій знаходяться в Лефортово. Однак до них не пускають навіть російських адвокатів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter