ФСБ назвала затриманого журналіста Укрінформу полковником розвідки

Дата: 03 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

У ФСБ Росії заявили, що затриманий у Москві українець Роман Сущенко – полковник і кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України.

Про це повідомили на сайті відомства.

Його затримали під час “шпигунської акції”, коли він збирав “відомості про діяльність Збройних сил Росії, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності Росії”, твердять російські силовики.

Порушили кримінальну справу за статтею 276 КК РФ “шпигунство”.

Водночас українська розвідка спростовує інформацію про те, що Сущенко був її співробітником.

“Ми не підтверджуємо цю інформацію. Вона не відповідає дійсності. Вважаємо, що у кожному громадянині України, який перебуває на території РФ, російські спецслужби бачать шпигуна”, – прокоментували Укрінформу в прес-службі ГУР МОУ “обвинувачення” ФСБ РФ.

Як відомо, 30 вересня у Москві спецслужби затримали власного кореспондента українського національного агентства “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка, який прибув до Росії у приватних справах.

Українське національне агентство “Укрінформ” заявило, що обурене затриманням Сущенка, людини з “багаторічною бездоганною професійною репутацією, акредитованою в одній з найвпливовіших країн Євросоюзу”.

В агентстві вказують, що Сущенко на момент затримання перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях. Він був затриманий в Москві в день прибуття і, у порушення всіх міжнародних правил, про його затримання російська сторона не повідомила нікому – ні дружині, ні в дипломатичні установи, ні за місцем роботи. Про затримання Романа його дружина Анжела Сущенко, яка залишається у Франції, дізналася лише зранку в неділю, 2 жовтня, зателефонувавши родичам чоловіка після того, як він два дні не виходив на зв’язок.

Укрінформ вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року,  спланованою провокацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter