Фільм про хлопчика з Донбасу, дитинство якого проходить під обстрілами, отримав престижну нагороду

Дата: 11 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Документальний фільм данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта про 10-річного хлопчика Олега з Донбасу, який живе на території бойових дій, отримав премію Peabody Awards.

Про це повідомив журналіст і асистент режисера фільму Азад Сафаров.

МЕГА НОВИНА!!! ???Друуууузі!!!Сестри і побратими!!!АААААА! Що ж коїться то!!!Фільм по Україну став переможцем …

Опубліковано Azad Safarov Середа, 10 червня 2020 р.

Фільм спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії раніше вже отримував кінематографічні нагороди, зокрема відзнаку Амстердамського документального кінофестивалю – 2017 у номінації “Найкращий дебют”, гран-прі фестивалю документального кіно “Артдокфест”, а також був занесений  до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію “Оскар” 2019 року в категорії “Найкращий документальний повнометражний фільм”.

Головні герої стрічки – Олег і його бабуся Олександра, які після початку збройного конфлікту на Донбасі залишилися жити в селищі Гнутове на Донеччині. 

“Я хотів зробити історію про людське життя, про те, яким складним є життя дитини в зоні конфлікту. Як змінюються цінності людського життя в тривалих кризових ситуаціях. Одним з найпрекрасніших моментів є те, що нам вдалося відтворити у фільмі світ дитячого життя, сповненого жаги до комфортного та безпечного існування. І навіть якщо це лише ілюзія мирного життя, то вона підкреслює цю крихку межу, коли мир може луснути, як повітряна кулька, наступної миті за найменшої загрози. І ця ілюзія є єдиною соломинкою до мирного життя в такій стресовій ситуації”,розповідав режисер фільму. 

Журі премії Peabody Awards загалом обрало 30 переможців із 1300 фільмів. Серед фіналістів премії також стрічка про Майкла Джексона “Leaving Neverland” і переможець Docudays UA “Midnight Traveler”.

Нагадаємо, що у 2018 році американська фотокореспондентка Паула Бронштейн презентувала свій проєкт про мирних мешканців, які потерпають від конфлікту на Донбасі. Журналістка показала життя літніх людей, які через обстріли та правила отримання пенсій не можуть розраховувати на державну допомогу, а тому залишаються сам на сам зі своїми проблемами. 

Як відомо, через російську агресію на Донбасі загинули 240 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter