Фігурантів бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” залишили під арештом. Одного перед судом побив ОМОН

Дата: 08 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Фігуранти бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов залишатимуться під арештом до 17 квітня 2018 року.

Відповідні рішення сьогодні ухвалили під час судових засідань в незаконному “Верховному суді Криму”, повідомляє у Facebook громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, його підзахисного Енвера Мамутова перед початком судового засідання побили.

“Коли його вели від автозаку до зали судового засідання, працівники ОМОН нанесли йому два удари – один в груди, інший по спині. Енвер каже, що це було абсолютно безпричинно, без жодних порушень з його боку. Вели вони себе дуже агресивно”, – розповів він.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман-кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації “Хізб ут-Тахрір”, визнаної в Росії терористичною.

Захисники заарештованих і засуджених у “справі Хізб ут-Тахрір” кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter