Екскерівника столичної ДАІ судитимуть за перешкоджання “Автомайдану”

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо колишнього начальника ДАІ у Києві за перевищення влади та службових повноважень. Його підозрюють у перешкоджанні автопробігу євромайданівців до резиденції президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомили у ДБР. 

Автопробіг 29 грудня 2013 року

Провадження стосується пробігу 29 грудня 2013 року, коли від Європейської площі у Києві до резиденції  Януковича “Межигір’я” на власних автівках колоною поїхали понад дві тисячі людей. 

У відповідь на це за вказівкою вищого керівництва кілька підрозділів ДАІ почали оформлювати свідомо неправдиві рапорти про невиконання активістами вимог міліціонера зупинитись. Торік у травні інспектору одного з відділів ДАІ повідомили про підозру в незаконному перешкоджанні проведенню мітингів і демонстрацій, а також у складанні свідомо неправдивого протоколу, завдяки якому водія оштрафували та позбавили прав. 

Загалом, як кажуть у ДБР, рапорти про нібито порушення склали щодо 49 людей, у яких потім суд незаконно відбирав права на строк від 3 до 6 місяців.

Підозрюваному заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його імені правоохоронці традиційно не називають, але, ймовірно, мова йде про Анатолія Курінного, щодо якого у жовтні суд дозволив проводити спецрозслідування.

Анатолій Курінний. Скриншот відео

Підозрюваний переховується від правосуддя у Росії, кажуть в Офісі генерального прокурора. 

Нагадаємо, що нещодавно координатор тітушок Юрій Крисін програв апеляцію в справі про викрадення і катування перехожого за часів Революції гідності, якого він та його підручні вважали майданівцем.

Суд визнав доведеною провину Крисіна в підбурюванні до тортур, пособництві в заподіянні фізичних і моральних страждань Владиславу Іваненку. У січні 2014-го тітушки біля метро “Почайна” викрали його, вважаючи євромайданівцем, та вивезли в ліс, де катували та вимагали розповісти про те, хто фінансує Революцію Гідності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter