“Дом” та UATV за три місяці зібрали в YouTube понад 10 млн переглядів

Дата: 23 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Лише за перші три місяці 2021 року телеканали ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України” – “Дом” та UATV зібрали в ютубі більш ніж 10 млн переглядів.

Про це 22 квітня розповів шеф-редактор вказаних телеканалів Олексій Мацука під час онлайн-дискусії “Як розповісти світу та тимчасово окупованим територіям правду про Україну?”, передає кореспондент ZMINA

Джерело: detector.media

За його словами, показники були б вищими з урахуванням авдиторії на тимчасово окупованих РФ територіях, які дивляться програми через супутник, проте наразі це неможливо.

“Якби підкріпити ще й ці цифри, то це було б 15 мільйонів або більше”, – вважає Олексій Мацука.

Він також наголосив, що до оцінювання охоплення авдиторії “Дом” та UATV треба підходити за особливими критеріями.

“Коли порівнюють мовлення наших каналів на непідконтрольну територію, наприклад, з “Україна 24” чи якимось блогером, який у ютубі випустить два блоги та набере 100 тисяч переглядів, – це не дуже доцільно”, – сказав журналіст.

На думку медійника, вказані телеканали треба оцінювати за іншими критеріями щодо охоплення авдиторії.

Нагадаємо, “Дом” – це державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України”. Він розпочав мовлення 1 березня 2020 року на тимчасово окупованих територіях для об’єктивного інформування українців у вказаних регіонах та інформаційного сприяння їхній реінтеграції. До складу держпідприємства також входить телеканал UATV.

З 1 березня 2021 “Дом” значно розширив покриття завдяки супутниковому мовленню, збільшенню кількості цифрових і аналогових передавачів. Також телеканал з’явився в кабельних мережах підконтрольних Україні територій Донеччини та Луганщини.

На сайті телеканалу в плеєрі доступна онлайн-трансляція всіх програм. Також подивитися продукцію “Дом” та UATV можна в ютубі.

Раніше депутат від “Слуги народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко сказав, що телеканал “Дом”, створений спеціально для жителів тимчасово окупованих РФ територій, ніхто не дивиться, тож канали великих українських медіагруп треба внести до безоплатної універсальної програмної послуги в зоні ООС.

Про це він заявив 20 квітня під час пресконференції “Телебачення в системі інформаційної безпеки України: деолігархізація країни починається з деолігархізації медіа”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter