До 9 років засудили екс-міліціонера, який наводив “Гради” під час обстрілу мікрорайону у Маріуполі

Дата: 23 Червня 2016
A+ A- Підписатися

У Донецькій області суд призначив 9 років позбавлення волі для колишнього правоохоронця, який корегував вогонь терористів під час обстрілу житлового мікрорайону “Східний” в Маріуполі у 2015 році.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

“В ході судових слухань встановлено, що у листопаді 2014 року маріуполець 1975 р.н., який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з терористами “ДНР”. Міліціонер-зрадник з позивним “Гаїшник” передавав бойовикам інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які беруть участь у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області”, – сказано у повідомленні.

Зокрема, 24 січня 2015 року чоловік також корегував вогонь терористів.

“Головною їх ціллю, за даними слідства, були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя. Проте, через неточні координати, бойовики з використанням установок “Град” обстріляли житловий мікрорайон “Східний” Лівобережного району міста Маріуполя”, – йдеться у повідомленні.

22 червня суд визнав колишнього правоохоронця винним у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, та  призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в результаті масованого обстрілу Маріуполя 24 січня 2015 року загинули 30 людей, ще понад 100 – отримали поранення.

Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель. Цей обстріл став наймасштабнішим з початку проведення АТО.

Після обстрілу Маріуполя співробітники СБУ одразу вийшли на слід зловмисників, перехопивши їх телефонні розмови. Чоловіка, який наводив “Гради” терористів, було затримано та заарештовано.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter