Побитий на Одещині еко-активіст підозрює, що прокурор саботує суд над його нападниками

Дата: 12 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Призначене на 11 грудня судове засідання у справі побиття браконьєрами еко-активіста, вченого, доктора біологічних наук та журналіста з Одещини Івана Русєва не відбулось через неявку прокурора обвинувачення в суд. Засідання перенесли на 21 січня. Постраждалий підозрює прокурора у саботажі, оскільки він сам є родичем місцевого браконьєра на прізвище Терзі.

Про це повідомив Русєв на своїй сторінці у Фейсбук.

“Саботаж чи помилка прокурора? Сьогодні (11 грудня – ред.) був призначений суд. Чекали годину. Прокурор Терзі як обвинувач в суд не з’явився. Мене як потерпілого не проінформували”, – написав Русєв, якому зламали три ребра під час проби зупинити незаконне полювання на птахів на території національного природного парку “Тузлівські лимани”.

.

Також Русєв додав, що прокурор у його справі є прямим родичем місцевого браконьєра Терзі.

В.о. директора Національного природного парку “Тузлівські лимани” Ірина Вихристюк, яка прибула до суду разом з потерпілим, також підтвердила, що їм вчасно не повідомили про перенесення засідання, а факсограму від прокурора про хворобу обвинуваченого дали прочитати лише через годину після запланованого початку засідання.

“Прокурор Терзі В. прислав факсограму о 9 годині ранку в суд про раптову хворобу обвинуваченого (довідка видана 10 грудня Дивізійською сільською лікарською амбулаторією) і вже 10 грудня ця довідка була у прокурора та у суді. Важливо, що прокурор повідомив суд факсограмою і не повідомив постраждалого, тобто того, чиї інтереси по факту має представляти! Те ж саме можна сказати і за працівників суду, які не поінформували сторону по справі”, – написала Вихрастюк на своїй сторінці у Фейсбук.

1 вересня 2018 року у селі Дивізія Одеської області стався напад на еко-активіста, журналіста та екс-директора Національного природного парку “Тузловські лимани” Івана Русєва.

Йому зламали три ребра, коли він намагався припинити незаконне полювання на птахів трьома мисливцями на території національного парку в районі села Дивізія.

За фактом нападу на Русєва спочатку порушили кримінальну справу за статтею 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження). 28 вересня прокурор Одеської області Олег Жученко повідомив про оголошення підозри одному з нападників Сілініченко Віталію, “який є депутатом сільської ради”. Русєв уточнив, що підозру оголосили “завдяки громадському тиску одеських активістів на прокуратуру області”.   

Справу передали в суд, змінивши кваліфікацію на “погрозу або насильство щодо журналіста”, оскільки потерпілий, маючи посвідчення члена Національної спілки журналістів, проводив відеозйомку на місці виявленого правопорушення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter