Цьогоріч кількість повідомлень про насильство у сім’ях учасників АТО на гарячу лінію збільшилась у 2,5 рази

Дата: 04 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

За січень-червень 2017 року на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми, попередження насильства та ґендерної дискримінації надійшло 15 512 дзвінків. З них 71 повідомлення стосувалось випадків насильства у сім’ях учасників АТО.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Анна Саєнко, юристка правозахисного центру “Ла Страда Україна”, який супроводжує гарячу лінію.

За її словами, 1,1% від усіх дзвінків стосувалося родин учасників АТО, а це 170 повідомлень. Із цього відсотка 41.7% дзвінків або 71 повідомлення стосувалося саме насильства в сім’ї.

Як відомо, у минулому році Центр інформації проводив кампанію “Війна, яка не відпускає”, яка інформувала про насильство в сім’ях учасників АТО.

В рамках кампанії також були озвучені дані з гарячої лінії з попередження насильства від “Ла Страда-Україна”.

Так упродовж першого півріччя 2016 року надійшло 16 685 дзвінків. Левова частка, а це 93,1%, стосувалася питань попередження домашнього насильства.

Серед зафіксованих звернень, у близько 150 дзвінках йшлося про питання, пов’язані з АТО. Зокрема, близько 27 звернень (18,5%) стосувалися насильства в сім’ях АТО.

Таким чином, кількість повідомлень, що стосуються насильства у сім’ях учасників АТО, у порівнянні з минули роком збільшилась маже удвічі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter