“Ціна піару”: Бочковського поновили на роботі і компенсують понад 500 тисяч гривень за рахунок платників податків

Дата: 07 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Києва вирішив поновити на посаді начальника Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, частково задовольнивши апеляційну скаргу Кабінету Міністрів України.

Про це повідомляє Главком

За словами адвокатів Бочковського, він може вийти на роботу або ввечері 7 серпня, або вранці 8 серпня.

Суд постановив компенсувати Бочковському всю його зарплатню за період з березня 2015 року, тобто понад 500 тисяч гривень.

Сам Сергій Бочковський заявив, що всі причетні до його справи, повинні нести відповідальність. Суддя повідомив, що рішення можна оскаржити.

Разом з тим глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на брифінгу у Київській області заявив, що Сергій Бочковський не працюватиме на цій посаді.

“Він не буде працювати на цій посаді. Бочковський звинувачується за цілою низкою статей, м’яко кажучи, не сумісних з державною посадою. А те, що він використовує особливості законодавства, аби відновитися на посаді, демонструє рівень цинізму”, — цитує міністра Громадське.

Аваков додав, що чинний голова ДСНС Микола Чечоткін буде і надалі очолювати це відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Правозахисник Геннадій Токарев: “Силовики тримають намертво свої надповноваження…”

Нагадаємо, 25 березня 2015 року в прямому ефірі під час засідання Кабміну співробітники МВС заарештували голову Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергія Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького.

Як пояснили слідчі МВС, які здійснювали арешт, керівників заарештували в рамках кримінального провадження щодо корупційних схем у ДСНС, пов’язаних із закупівлею паливно-мастильних матеріалів. Однак арешт відбувся без ухвали слідчого судді.

У вересні 2015 року суддя Печерського райсуду Наталя Васильєва повернула скаргу правозахисника Харківської правозахисної групи Геннадія Токарєва на арешт Бочковського. Правозахисник оскаржував бездіяльність Генпрокуратури, слідчий якої не вніс відомості про злочин з приводу незаконного затримання голови Державної служби з надзвичайних ситуацій та його заступника до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Замість цього слідчий надіслав скаргу адвоката до прокуратури міста Києва.

26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не бачить підстав для поновлення Бочковського на посаді.

7 травня Бочковський подав заяву до Мін’юсту про примусове поновлення на посаді голови ДСНС. У липні екс-голова ДСНС заявив, що невідомі здійснили спробу замаху на нього із застосуванням вогнепальної зброї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter