“Суто чоловічий комітет”: депутат образив колегу сексистським коментарем, але на захист стали активістки

Дата: 18 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Ліга прав жінок “Гармонія рівних” просить Комітет Верховної Ради з питань регламенту покарати депутата Володимира Мисика за сексистські висловлювання на адресу своєї колеги.

Звернення вони опублікували на своїй сторінці у Facebook.

17 жовтня під час засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Мисик відреагував на виступ своєї колеги Вікторії Пташник та заявив, що жінки вносять “велику каламутицю в їхній чоловічий колектив”.

“У нас суто чоловічий комітет”, – сказав він.

Відео з комітету на своїй сторінці у Facebook опублікувала сама Пташник. Її допис став популярним, а під ним з’явилося багато коментарів інших депутаток, які розповіли, що на “цьому комітеті це норма”.

“У мене була подібна ситуація з паном Мисиком. Шкода, запису нема…” – написала депутатка парламенту Анна Романова.

Активістки з “Гармонії рівних” наголошують, що поведінка Мисика порушує статтю 8 Закону України “Про статус народного депутата України”, яка вказує, що парламентар мусить “поважати честь і гідність інших народних депутатів” і не тільки:

“Дії народного депутата Мисика суперечать Закону України “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні” й підпадають під законодавче визначення поняття “утиск” – поведінки щодо особи чи групи осіб, “наслідком якої є приниження їх людської гідності за певними ознаками або створення стосовно такої особи чи групи осіб напруженої, ворожої, образливої або зневажливої атмосфери”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter