Через викиди з “Титану” на Херсонщині обробили содовим розчином дороги та територію КПВВ

Дата: 11 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Через хімічну катастрофу в анексованому Росією Криму на Херсонщині рятувальники обробили содовим розчином 100 кілометрів доріг. До таких дій вдалися в 7 населених пунктах, які найбільше постраждали внаслідок викидів із кримського заводу “Титан”.

Про це йдеться в сюжеті програми “ТСН.Ранок”.

Спеціальну обробку, яка знизить вплив шкідливих речовин на людей, провели і на території двох контрольних пунктів в’їзду-виїзду “Каланчак” та “Чаплинка”. Вони досі закриті для в’їзду на окупований півострів.

Водночас людей з Криму, які звертаються по медичну допомогу, пропускають. За спрощеною процедурою перетину на материкову Україну вже потрапили півсотні жителів анексованого півострова.

Нагадаємо, 24 серпня в місті Армянськ в окупованому Криму стався витік хімічної речовини – сірчистого ангідриду. З міста евакуювали дітей, а роботу заводу “Кримський титан”, з якого стався витік, зупинили на два тижні. У зв’язку з викидом українська Омбудсман передала інформацію до ООН, ОБСЄ, ВОЗ та Міжнародному комітету Червоного Хреста.

На Херсонщині їхні наслідки відчули тиждень тому. Все довкола покрилося іржею. Жителі скаржилися на першіння в горлі.

У Мирненській, Каланчацькій, Присиваській ОТГ та частково у Каланчацькому та Чаплинському районах тимчасово призупинено освітній процес. Усім охочим дітям та батькам з ймовірно небезпечної зони створено умови для оздоровлення в дитячому закладі санаторного типу “Таврія” м. Скадовськ. Станом на 10 вересня цією можливістю скористалися 528 дітей та дорослих.

На території Каланчацького та Чаплинського районів працює пересувна моніторингова лабораторія Донецької ОДА, яка здійснює дослідження показників забруднення повітря.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter