Понад половину переселенців не знають про процедуру голосування на виборах на новому місці – звіт

Дата: 09 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

63% внутрішньо переміщених осіб не знають про процедуру голосування за місцем переміщення на президентських і парламентських виборах.

Про це йдеться у звіті Національної моніторингової системи щодо соціально-економічних характеристик ВПО, їхніх домогосподарств, а також про виклики, з якими вони стикаються, повідомляє “Інтерфакс-Україна”. 

Моніторинг проводила Міжнародна організація міграції у співпраці з центром “Соціальні індикатори” в жовтні-грудні 2018 року в усіх областях України, підконтрольних українському уряду. Експерти опитали 6447 внутрішньо переміщених осіб за допомогою телефонних та особистих інтерв’ю. Крім того, в листопаді-грудні 2018 року методом особистого інтерв’ю опитали 3962 особи, які перетинають лінію розмежування.

Дослідження показало, що лише 29% опитаних переселенців знають про процедуру голосування за місцем переміщення на президентських і парламентських виборах. 41% переселенців відповіли, що мають намір голосувати на чергових виборах президента і парламентських виборах, 36% – не планують голосувати, 22% – не вирішили.

Основними причинами неголосування на президентських виборах переселенці назвали такі: відсутність права голосу – 48%; зневіра у виборах і владі загалом – 17%; необізнаність про те, як голосувати за місцем переміщення – 11%; незацікавленість виборами – 10%; відсутність кандидатів, за яких можна проголосувати – 7%; відсутність часу – 2%; релігійні переконання – 1% та інші причини. 

Щодо місцевих виборів, то 56% опитаних відповіли, що голосували б на таких виборах за своїм місцем проживання, якби була така можливість, 21% – не брали б участі, 19% – не визначилися з відповіддю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter