Понад 40% українців вважають, що державний російськомовний канал допоможе повернути Донбас

Дата: 01 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Загалом 41,9% українців вважають, що створення телевізійного російськомовного каналу сприятиме інтеграції непідконтрольних уряду територій.

Про це з посиланням на опитування Київського міжнародного інституту соціології і Дослідження проводили на замовлення Школи політичної аналітики з 27 серпня до 23 вересня 2019 року у 110 населених пунктах у всіх областях України, крім непідконтрольних регіонів Криму і Донбасу, зібрали 2 035 анкет. Статистична похибка не перевищує 1,4–3,3%., повідомляє “Українська правда”. 

З таким твердженням повністю згодні 25,4% респондентів, частково згодні 16,5%, частково не згодні 8,8%, повністю не згодні 16%, згодні й не згодні – 14,1%, не змогли відповісти 19,3%.

41,6% опитаних вважають, що для інформаційної реінтеграції окупованого Донбасу необхідна окрема структура (відомство), 22,3% не згодні з цим, 9,8% вважають “і так, і ні”, а 26,3% не змогли відповісти.

Водночас із твердженням, що більшість культурного продукту (книги, серіали, фільми) і ЗМІ на Донбасі має бути українською мовою згодні 46% опитаних, не згодні 33,2%, 14,6% відповіли, що згодні й не згодні одночасно, а 6,1% не змогли відповісти.

Як відомо, за словами міністра культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму Володимира Бородянського, новий державний український російськомовний канал, який має боротися з російськими фейками, мають запустити через три місяці.

Про плани створити в Україні окремий російськомовний канал ще на початку серпня розповів відповідальний за інформаційну політику в Офісі президента Кирило Тимошенко. Аудиторією цього медіа має стати російськомовне населення, яке проживає на окупованих територіях Криму і в непідконтрольних Києву регіонах Донбасу. Канал збиралися створити на базі UATV.

У жовтні Володимир Зеленський порадив жителям Донецької і Луганської областей, які живуть на окупованих територіях, не дивитися російського телебачення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter