Багатодітна мати темношкірої дитини, якій відмовили у пільговому проїзді, подала скарги до міськорганів

Дата: 03 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Багатодітна мати темношкірої дитини, якій відмовили у пільговому проїзді в маршрутці, подала заяву зі скаргою до міських органів та компанії, що здійснює перевезення на маршруті.

Зокрема, заяви надіслані до Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, Державної служби України з безпеки на транспорті, Головного Київського міське управління з захисту прав споживачів та до приватного підприємства “Тандем”.

Про це мати Галина Узу повідомила Центру інформації про права людини і передала копію заяви.

У заяві вона, зокрема, повідомляє, що 28 червня з чоловіком та неповнолітнім сином на зупинці “вул. Олени Пчілки” сіли в автобус (державний реєстраційний номер ВК 6855 ВА), який виконує перевезення за маршрутом № 178 вул. А. Луначарського – ст. м. “Бориспільська”.

“Я сплатила за проїзд свого чоловіка 6 грн. (квиток водієм надано не було) та повідомила водія, що я та мій неповнолітній син маємо посвідчення багатодітної родини. Відповідні документи було нами пред’явлено водієві. Водій одразу почав сваритися та кричати, що він не дозволяє скористатися правом пільгового проїзду моїй дитині і я маю сплатити за проїзд дитини, оскільки, за словами водія, “пільги надаються виключно громадянам України, а ця дитина не є громадянином України””, – пише Галина.

Вона також зазначає у заявах, що водій поводив себе зухвало, під час руху протягом всього маршруту слідування водій розмовляв по телефону, чим порушував правила дорожнього руху та ставив під загрозу життя всіх пасажирів, що знаходилися у транспортному засобі.

“Також він неодноразово різко рухав автобус з місця та різко гальмував, демонструючи таким чином, що розмову припинено, а я маю виходити. Я в цей час знаходилася безпосередньо біля кабіни водія, тримала в руках документи і власні речі, не маючи змоги триматися за поручень”, – пише Галина.

На її думку, водій, значно перевищив свої повноваження, і подібне ставлення по відношенню до пасажирів неприпустиме.

“Оскільки описана вище ситуація виникла під час виконання водієм своїх професійних службових обов’язків, я вважаю за потрібне повідомити про порушення моїх прав та прав членів моєї родини не виключно компанію-перевізника, а і відповідні профільні структури органів місцевої влади та управління з захисту прав споживачів”, – зазначає Галина Узу в заяві.

Вона просить належним чином розглянути згадану ситуацію і застосувати всі необхідні та справедливі міри для уникнення подібних конфліктів в майбутньому.

Як повідомила Галина у коментарі Центру інформації про права людини, поки що жодної реакції на її заяву немає. 

“Поки що всi, з ким мала змогу спiлкуватися, посилаються на кiбератаку та неможливiсть зареєструвати звернення. Вiдправила факс в компанiю перевiзника, телефони також не вiдповiдають”, – зазначила Галина.

Нагадаємо, 28 червня у Києві водій маршрутки відмовив у пільговому проїзді темношкірому хлопцю з посвідченням дитини з багатодітної сім’ї, заявивши, що документи підроблені, і дитина не має українського громадянства.

У коментарі Центру інформації про права людини Галина Узу повідомила, що йдеться про її 14-річного сина Джастіна.

Усього у жінки 3 синів, і всі вони мають українське громадянство, старший син вже має український паспорт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter