Американські виконавці бойкотують Швецію через погані умови тримання їхнього колеги в місцевій в’язниці

Дата: 11 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Американські репвиконавці заявили про відмову виступати у Швеції після того, як у медіа з’явилась інформація про погані умови тримання їхнього колеги по сцені A$AP Rocky, якого в країні арештували на початку липня.

Про погані умови тримання виконавця розповіло видання TMZ.

Інцидент, після якого A$AP Rocky (справжнє ім’я Ракім Маєрс) ув’язнили у Швеції, стався на початку липня. Тоді він разом із друзями гуляв Стокгольмом, коли до них почали чіплятися хулігани. Весь час репер вів трансляцію сварки в соціальних мережах: на відео було видно, як команда виконавця та він сам намагаються залагодити конфлікт, проте згодом словесна сутичка переросла в бійку. Того ж дня A$AP Rocky затримала поліція, а пізніше суд помістив його на два тижні до в’язниці. 

Ув’язнення репера одразу стало головною новиною світових медіа, адже через нього він скасував низку виступів, зокрема й в Україні, куди він мав приїхати на фестиваль Atlas Weekend

Через декілька днів після арешту в ЗМІ почала з’являтись інформація про порушення прав американського виконавця. За словами журналістів, кілька днів після ув’язнення шведські силовики не давали побачити йому представника консульства США, на що він мав законне право, а коли зустріч відбулася, на ній були присутні двоє охоронців. Також умови тримання у шведській в’язниці, якщо вірити джерелам медіа, є негуманними.

“Він спить на килимку для йоги, і у нього навіть немає ковдри. У сусідній камері перебуває ув’язнений з явними психічними розладами, який б’ється головою об бетонну стіну і розкидає на всі боки випорожнення, які ніхто не прибирає. Нам розповіли, що вода у в’язниці брудна, а їжа неїстівна і протягом перших п’яти діб після арешту він з’їдав по одному яблуку на день”, – йдеться в повідомленні. 

Одразу після цього колеги виконавця почали активно писати в мережі про те, що починають бойкот Швеції та більше не виступатимуть на території країни. Таку позицію наразі озвучили Tyler the Creator, ScHoolboy Q, T.I., Lil Yachty, EarthGang та інші. 

Як відомо, пересічні українці не часто замислюються про те, в яких умовах живуть люди в пенітенціарних установах, проте, на жаль, ніхто не застрахований від потрапляння туди. Щоб розповісти трохи більше про життя в українських СІЗО, Центр прав людини ZMINA раніше публікував матеріал, де відповідав на поширені запитання, пов’язані з життям там.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter