Американка вирішила змінити стать після розмови з донькою: тепер Спенсер найщасливіший тато у світі

Дата: 05 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Житель США на ім’я Спенсер Хенсон веде свій блог у Instagram, де ділиться радощами батьківства та дякує власній дочці за те, що підштовхнула його до рішення про зміну статі.

Історію Спенсера розповіло видання The Daily Mail.

Спенсер народився дівчиною в традиційній християнській сім’ї і завжди відчував себе не у своєму тілі. У 20 років він зробив камінг-аут як лесбійка.

У 2008 році Спенсер, якому було 26 років, одружився зі своєю дівчиною Джесс Хенсон, у якої від першого шлюбу було двоє дітей.

Сам Спенсер за допомогою штучного запліднення став мамою. Під час першої вагітності він страждав від ґендерної дисфорії – психологічного стресу, коли людина не може прийняти свою стать. Проте навіть після цього змінити стать не наважився, адже дуже боявся, що близьким буде соромно за нього.

Спенсер у дитинстві 

У 2010 році під час походу магазинами Спенсер побачив, як його падчерка плаче.

“Я запитав у неї, що сталося, і вона відповіла, що краще померти, ніж називатися даним їй за народження жіночим ім’ям”, – розповідає Спенсер.

Після цього він допоміг донці з прийманням гормональної терапії та заміною документів. На одному з прийомів у лікаря, куди він прийшов з донькою, Спенсер зізнався, що не відчуває себе у своєму тілі.

“Після цього вона (Спенсер – ред.) почала приймати тестостерон, видалила груди і матку і почала говорити про себе в чоловічому роді”, – пишуть журналісти.

Незважаючи на те, що до зміни статі Спенсера підштовхнула його падчерка, згодом вона вирішила залишитися дівчиною. Проте чоловік досі вдячний їй за те, що вона допомогла йому прийняти себе.

“Я постійно нагадую дочці, що вона єдина причина того, що я живий зараз”, – говорить він.

Зараз Спенсер разом із дружиною виховують чотирьох дітей, а сам він веде блог “Becoming Dad” (Ставши татом) у Instagram.

“Сподіваюся, він буде тримати мою руку якомога довше”

Щаслива історія Спенсера не єдина. Нещодавно у США вперше в історії трансґендерна жінка виграла праймеріз за пост губернатора. Змінити стать Крастін Холлквіст наважилась лише у 60 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter