“Жовта стрічка” розклеїла нові листівки у Херсоні, які свідчать про український спротив окупації

Дата: 02 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Активісти руху “Жовта Стрічка” провели рейд вулицями Херсона та розклеїли нові листівки, щоб показати проукраїнські настрої мешканців.

Про це повідомляє телеграм-канал руху.

“До нас долучаються все нові й нові активісти — херсонці, які питають: “Що ми можемо зробити?”. Нас надихає те, що херсонці не здаються, а продовжують боротись!  Херсонці будуть зривати плани рашистів, бо нас там більшість,  бо ніхто не хоче мати справу з РФ — країною-терористом, мародером та вбивцею. Стань частиною руху! Ти нам потрібен!” – йдеться у повідомленні руху.

Активісти додають, що до руху можна приєднатись через чат-бот, де можна отримувати листівки, завдання, приклади графіті та рекомендації щодо безпеки. 

Аналогічні листівки з’явились в тимчасово окупованих Луганську та Донецьку.

Також телеграм-канал руху повідомляє, що мешканцям  смт Велика Олександрівка Херсонської області окупанти пропонували за участь у псевдореферендумі 6000 грн, але вони відмовлялись.

“Нам стало відомо, що в смт Велика Олександрівка  (Херсонська область) через майже нульову явку на псевдореферендум, рашисти намагались підкупити наших громадян, щоб змусити їх проголосувати на “референдумі” проте не отримали бажаного результату. Сума підкупу – 6000 грн. Ми пишаємося всіма українцями на тимчасово окупованих територіях, які бойкотували референдум”, – пишуть активісти.

Нагадаємо, з 23-го по 27 вересня росіяни на тимчасово окупованих територіях проводили незаконний збір підписів серед місцевого населення, який називали референдумами про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Щоб змусити мешканців цих територій поставити свої підписи, озброєні російські військові та колаборанти ходили по квартирах і домах, пропонували гроші та гумдопомогу в обмін на підпис або залякували. Проте у багатьох містах жителі не відчиняли двері. Відомо також, що людей ловили просто на вулиці й змушували підписати папірець, де було одне запитання і лише одна відповідь.

30 вересня президент Росії Володимир Путін підписав незаконний договір про “вступ до РФ” тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

У Мінреінтеграції нагадали, що референдуми на тимчасово окупованих територіях абсолютно незаконні як за законами України, так і міжнародно-правовими документами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter