Активісти нагадали Зеленському про його обіцянку покарати замовників убивства Гандзюк

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Громадські активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” прийшли під вікна будинку в центрі Києва, де, за їхніми даними, мешкає президент Володимир Зеленський. Вони нагадали главі держави про його передвиборчу обіцянку знайти й покарати замовників убивства херсонської активістки та знову заявили про неефективне, на їхню думку, розслідування її справи.

В акції взяли участь трохи більш ніж десяток людей, повідомляє кореспондент ZMINA. Вони розгорнули банер з написом “Зеленський, визнай злив справи Гандзюк” та встановили колонку, через яку цитували заяви Володимира Зеленського тих часів, коли він балотувався в президенти. Акція почалась о восьмій ранку.

“О восьмій ранку на Катерину Гандзюк був вчинений напад: на неї вилили фактично літр сірчаної кислоти. Сьогодні о восьмій ранку ми прийшли до Володимира Зеленського – за нашою інформацією, він проживає саме в цьому будинку – і вирішили йому нагадати, як він обіцяв, що всіх замовників убивства Катерини Гандзюк буде покарано”, – пояснила журналістам представниця ініціативи Марина Хромих.

Окрім демонстрації банера, активісти також намагалися приклеїти на ворота і паркан навколо житлового комплексу менші плакати з портретом чоловіка, схожого на підозрюваного в справі Владислава Мангера, але їм завадила поліція.

“На нашу думку, Владислав Мангер домовився з Офісом генпрокурора України, і наслідком цього стало те, що справу в недостатньому для ухвалення обвинувального вироку обсязі передали до суду”, – зазначила Хромих.

Офіс президента ситуацію наразі не коментував. 

27 квітня СБУ повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Той звинувачення відкидає.

Раніше цього ж дня Hromadske повідомило про відмову Олексія Левіна співпрацювати зі слідством. До цього таку саму заяву зробив Владислав Мангер, звинувативши слідство у фальсифікаціях.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter