Активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” вимагають відставки Венедіктової

Дата: 27 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” протестували під стінами Офісу президента проти дострокового завершення слідства в справі щодо організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. На їхнє переконання, доказів зібрано не досить, тож справа розвалиться в суді. 

У мітингу взяли участь кілька десятків людей. Вони прийшли на Банкову з плакатами й фаєрами, вимагаючи відставки генпрокурорки Ірини Венедіктової.

До протестувальників вийшла речниця президента Юлія Мендель та представники ОГП. Вони запевнили, що прокурори ухвалили відповідне рішення, бо дійшли висновку, що більше доказів зібрати неможливо.

Натомість адвокатка родини Гандзюк Євгенія Закревська заявляє, що рішення було ухвалено необґрунтовано, а низку її клопотань просто проігнорували.

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Понеділок, 27 квітня 2020 р.

Венедіктову у відставку!

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Понеділок, 27 квітня 2020 р.

 

Скандуючи “Венедіктову у відставку” та “Венедіктова, виходь”, мітингувальники пройшли до будинку, де, за їхніми даними, живе генпрокурорка, і влаштували мітинг під вікнами у дворі.

Близько 16:00 27 квітня СБУ повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті.

Раніше цього ж дня Hromadske повідомило про відмову Олексія Левіна співпрацювати зі слідством. До цього таку саму заяву зробив Владислав Мангер, звинувативши слідство у фальсифікаціях.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter